Uusi Woven Works mattobrändi lanseerataan Habitaressa

Uuden mattobrändin ensimmäisen malliston on suunnitellut Studio Plentyn Anna Pirkola ja Ina Nordbäck.

Woven Works -mattobrändi syntyi parahiksi Habitare-messuille. Kolmannen sukupolven yritystä haudottiin kuitenkin pitkään, Woven Works on osa Syväsen mattoperheen tähän mennessä 60-vuotista matkaa.

“Meillä on pitkä historia matoissa aina isoisästäni Arvo Syväsestä alkaen. Olen ollut lapsesta saakka mukana markkinoilla myymässä mattoja, mattomessuilla eri puolella maapalloa sekä tapaamassa tuottajia Euroopassa ja Aasiassa. Tein pitkän uran konsulttina ja päätin muutama vuosi sitten siirtyä jatkamaan yrityksemme tarinaa”, uuden yrityksen nokkana toimiva Henri Syvänen summaa.

Carpet Syvänen keskittyi aiemmin pitkälti tukkutoimintaan. Uuden polven ja Henri Syväsen tullessa mukaan myös design nousee yrityksen keskiöön uuden Woven Worksin muodossa.

”Kun lähdin mukaan yrityksen toimintaan, aloimme miettimään miten voimme kehittää yritystä ja samalla tehdä entistä kestävämpää liiketoimintaa. Tavoitteena on koko ajan ollut kansainvälistyminen. Suomalainen matto-osaaminen ja suunnittelu on todella korkealaatuista, joten halusimme alusta asti luoda brändin, jonka juuret ovat vahvasti Pohjanmaalla, mutta olemus on samaan aikaan globaali. Lisäksi haluamme tehdä tunnettuutta suomalaisille suunnittelijoille”, Syvänen suunnittelee.

Woven Worksin ensimmäisten mallistojen suunnittelijoina ovat toimineet muun muassa Studio Plentyn Anna Pirkola ja Ina Nordbäck. He ovat suunnitelleet Patchwork-nimisen mattokonklaavin, joka koostuu viidestä käsinsolmitusta villamatosta. Mallistossa yhdistyvät geometriset kuviot sekä rohkeat värit modernilla ja erityisellä tavalla. Mattojen raaka-aineena käytetään korkealaadukasta Uuden-Seelannin villaa. Idea Patchwork-mallistoon kumpuaa tälle hetkelle ominaisesta rikkonaisesta ajankuvasta ja ajatuksesta sen yhteen kokoamisesta.

Toinen Woven Worksin Habitaressa lanseerattavista mallistoista on nimeltään Huomenna. Se koostuu puolestaan 15:sta mattomallista, jotka on suunnitellut Erja Oksanen osana hänen lopputyötään Aalto-yliopistolle. Huomenna-mallistossa pyritään closed loop -ajatteluun; materiaaleina on kierrätetyt muovipullot tai kierrätysvilla sekä ekologinen juutti matosta riippuen.

Osa Huomenna-malliston matoista tullaan myymään yksinoikeudella Askon kautta. Askolla on ollut suuri merkitys suomalaiselle mattoteollisuudelle ja Carpet Syväsen liiketoiminnalle. Askolla on myös vahva halu tuoda ekologisia tuotteita ja suomalaisia suunnittelijoita esiin, joten yhteistyöhön päästiin samalta arvopohjalta.

Woven Works lanseeraa samassa yhteydessä myös verkkokaupan osoitteessa www.wovenworks.com ja uusia mallistoja on tulossa markkinoille syksyn aikana. Muun muassa suunnittelija Laura Seppäsen kanssa käsialaa tullaan näkemään tulevissa mattomalleissa.

Woven Worksin lanseeraus tapahtuu Habitaressa osastolla  6g60 keskiviikkona 7.9. klo 10.30. Tuolloin osastolla on myös mahdollisuus tavata mallistojen suunnittelijat.

Tarvitsetko kuvia tai lisätietoa? Ole meihin rohkeasti yhteydessä

Henri Syvänen, Woven Works
henri@wovenworks.com
+358 40 7178 625

 

Heli Thorén, Moon Shooters
heli.thoren@moonshooters.com
+358 50 572 9377